Tekenen doe ik sinds ik het me kan herinneren met veel plezier. Met veel verve op de peuter- en kleuterschool. Daarna in school- en collegebanken. Als hoftekenaar van de TSV Plato en als vaste illustrator van enkele Tilburgse horeca zaken.

Naast 'serieuzere' banen stond het tekenwerk enige tijd op een laag pitje, maar de start van mijn eerste eigen webprojectje CardVibes in 2000 werd het vuur weer aangewakkerd. Toen ik ook nog besloot dat de geboortekaartjes van mijn twee wolken van dochters eigen tekenwerk behoefden, zat ik weer helemaal in het zadel.

Al dat geteken verdient een uitlaatklep, een podium als je wilt. In 2006 begon ik daarom voorzichtig mijn tekeningetjes aan te bieden op de illustratie-marktplaats van een grote T-Shirt drukker. Met onverwacht veel succes. Zo veel zelfs dat een webwinkeltje, kompleet gewijd aan m'n eigen tekenwerk logisch leek.

Op dat winkeltje zit je nu. Er is een doe-het-zelf shop waar je naar hartenlust T-shirts en andere producten kunt samenstellen met alle illustraties, die ik in de loop der jaren voor de T-Shirt biz heb gemaakt.

Het is ook mogelijk om wenskaarten te versturen met een aantal tekeningen in de wenskaarten winkel. Je kan kaartjes met mijn tekeningen van daaruit van tekst voorzien en versturen naar iedereen, die een kaartje heeft verdiend. Of je kan ze thuis laten bezorgen en ze met de hand te schrijven.

Daarnaast is er de kant-en-klaar shop. Daarin vind je kant en klare T-shirts, babykleding en meer, met speciaal geselecteerde tekeningen. Tekeningen die wat mij betreft wat extra aandacht verdienen.

Veel kijk- en winkelplezier,

EH

Ernest van Hout
Het Tekenaartje